MISS UNIVERSE SLOVENIJA
Ponedeljek, 15 Julij 2013 21:24    PDF  | Natisni |  E-pošta

*MISS UNIVERSE*

NAJBOLJ PRESTIŽNO LEPOTNO TEKMOVANJE NA SVETU

Zmagovalka Miss Universe Slovenije

bo odpotovala na svetovni izbor v Moskvo

Olivia  Culpo  Miss Universe 2012Miss Universe je najbolj prestižno lepotno tekmovanje na svetu, s kar 62 letno tradicijo. Od leta 1996 je bil izbor v lasti Donalda Trumpa in televizijske hiše NBC. Dekle, ki zmaga na izboru za Miss Universe eno leto živi v New Yorku in poleg tega, da se pojavlja na prestižnih dogodkih in rdečih preprogah, sodeluje s številnimi dobrodelnimi organizacijami, zlasti tistimi, ki se ukvarjajo s preprečevanjem širjenja virusa HIV in pomoč tistim, ki trpijo zaradi AIDS-a, z različnimi društvi in organizacijami, ki pomagajo ženskam obolelim za rakom dojk ali rakom materničnega vratu, nekatere od njih so postale tudi ambasadorke dobre volje pri Združenih narodih.

Prvi izbor Miss Universe Slovenije se je odvil leta 2001 in z njim je bila okronana prva Miss Universe Slovenije, Minka Alagič. Za njo so prestižen naslov Miss Universe Slovenije nosile Iris Mulej (2002), Polona Just (2003), Sabina Remar (2004), Dalila Dragojević (2005), Nataša Pinoza (2006), Tjaša Kokalj (2007 ), ki je hkrati prva Slovenka, ki se je prebila v Top 15 na svetovnem izboru Miss Universe , Anamaria Avbelj (2008), Mirela korač (2009), Marika Savšek, (2010) in Ema Jagodič (2011).

Po enoletnem premoru bo izbor Miss Universe Slovenije ponovno potekal v Sloveniji, letošnja zmagovalka pa bo v začetku oktobra odpotovala na svetovni izbor Miss Universe, ki se bo odvijal 9. novembra 2013 v Crocus City Hall-u v Moskvi.

CASTING za Miss Unoverse Slovenije bo potekal 8.8.2013 v BTC, pod Kolosejem v Pucciniju. Kandidatke se lahko prijavijo z obrazcem, ki ga snamejo na tukaj in ga morajo do 5.8. 2013 poslati na email [email protected], skupaj z dvema slikama obraza in celega telesa.

Letošnja zmagovalka Miss Universe Slovenije bo kot glavno nagrado dobila štipendijo v vrednosti 20.000 €, za 4-letni študiji na prestižni zagrebški fakulteti za ekonomijo in management (ZŠEM), prvi univerzi na Hrvaškem, ki je postala prva AACSB akreditirana poslovna šola. S tem se fakulteta uvršča v top 5% najbolj kvalitetnih poslovnih šol na celem svetu.

AACSB (Združenje Advance Collegiate Schools of Business) je ustanovljeno leta 1916 in je hkrati najstarejša mednarodna institucija, katere naloga je izboljšati kakovost poslovnega izobraževanja z uskladitvijo standardov kakovosti preko odgovornega in premišljenega vodstva in s ponudbo storitev, ki prinašajo dodano vrednost. Za primerjavo, v tej skupnosti akreditiranih šol so prestižne univerze po svetu, kot so Harvard, Yale, Stanford in ob boku teh šol je tudi ZŠEM.

Če zmagovalka Miss Universe Slovenije že študira poslovne vede ali povsem drugo področje, se lahko na ZŠEM-u po zaključku svojega študija vpiše v program MBA in s tem pridobi še eno diplomo. Na ZŠEM-u poleg hrvaških študirajo še tuji študenti iz Evrope, Amerike in Azije. Zmagovalka pa dobi tudi možnost, da nekaj semestrov odštudira tudi v tujini, na univerzah, ki so partnerji ZŠEM-a.

PRAVILA, KI JIH MORA IZPOLNJEVATI KANDIDATKE:

1.Stare morajo biti vsaj 18 let in ne smejo biti starejše od 27 let od datuma 1. februar 2013.

2. Morajo biti slovenske državljanke s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji

3. Morajo biti neporočene in ne smejo biti ločene

4. Ne smejo biti matere ali noseče

Poveza do prijavnega obrazca.

 

Elizabeta Burg Miss Universe Hrvatske 2012 i Olivia Culpo USA Miss Universe 2012 Ema Jagodič Miss Universe Slovenia 2011. during evening gown competition at Miss Universe 2011 in Sao Paulo Brazil Ema Jagodič Miss Universe Slovenia 2011 Glam Shot

Marija Kraljević Elizabeta Burg Miss Universe Hrvatske 2012 Donald Trump Vladimir Kraljević Monica Bellucci Mirela Korač Miss Universe Slovenije 2009  Marika Savček Miss Universe Slovenije 2010

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.