Šerbedžija z novo izdajo

Rade Šerbedžija, veliki umetnik, igralec, glasbenik, poet, ki je posnel šest odmevnih glasbenih albumov, je v teh dneh svojemu bogatemu opusu dodal še dva nova live albuma iz koncerta v Lisinskem, kjer je bil njegov gost dolgoletni prijatelj Arsen Dedić. Z dvojno zgoščenko, na kateri je 26 pesmi, pa je izšel tudi live DVD s kar štiridesetimi posnetki. Rade Šerbedžija je na uradni promociji predstavil novo izdajo, ki jo je pospremil z nekaj skladbami v živo, ob spremljavi šest članskega banda Zapadni kolodvor. Promocija je potekala v Zagrebu, udeležili pa so se je številni hrvaški in slovenski novinarji, kar priča o izjemni popularnosti mednarodnega umetnika. Promocijo so obiskali številni direktorji, uredniki in novinarji, svojo podporo velikemu umetniku pa sta prišli izkazati tudi aktualni Miss Universe Slovenije in Hrvaške, Ana Haložan in Barbara Ljiljak, ki sta veliki oboževalki slavnega igralca in glasbenika.

Rade Šerbedžija je že napovedal velik koncert ob dnevu žena, ki bo 6. marca ob 20h v Cankarjevem domu, poleg številnih gostov, ki jih Šerbedžija že tradicionalno skriva do dneva koncerta, pa se že ve, da bo eden izmed njegovih gostov tudi Saša Lošič- Loša, karizmatični pevec skupine Plavi orkestar.

O NOVEM DVOJNEM ALBUMU:

Nova izdaja Radeta Šerbedžije sestavlja dvojni CD, kjer je 26 pesmi in DVD s 40 posnetki. Na prvi zgoščenki so pesmi, ki jih je izvedel Šerbedžija s skupino Zapadni kolodvor, v družbi številnih glasbenih gostov, na drugi zgoščenki pa se nahajajo pesmi, ki jih je zapel Arsen Dedić z Zapadnim kolodvorjem in dva njegova dueta z Radetom Šerbedžijo ter poezija, ki jo je recitiral Arsen. Na DVD-ju se nahaja posnetek celotnega koncerta, pod režijo katerega se Marko Zeljković. V tej bogato opremljeni izdaji se nahajatudi knjižica, v katero je svoje občutke o koncertu napisal sam Rade Šerbedžija. Pod fotografije sta se podpisala Vladan Elaković in Marko Šolić, za dizajn pa je poskrbela Fabrika iz Sarajeva.

Po nepozabnem koncertu v Lisinskem treh tradicionalnih božičnih koncertih v Cankarjevem domu, se Šerbedžija tokrat vrača na elitne ljubljanske odrske deske s posebnim koncertom ob dnevu žena, kjer bo 6. marca poleg svojega opusa glasbenih del predstavil tudi vložke proze in poezije, manjkalo pa ne bo njegovih posebnih življenjskih zgodb in dogodivščin, ki jih lahko v enem življenju doživi le redka peščica velikih ljudi, kot je vsestranski umetnik.