Z nami na koncert Uroša Periča

Koncert Uroša Periča bo 9.12. ob 20h v Kulturnem domu v Slovenj Gradcu, mi pa bomo nekoga osrečili z nagradnimi vstopnicami za ogled koncerta!

V NAGRADNI IGRI SODELUJTE TUKAJ!

Za Uroša poznavalci pravijo, da je trenutno eden najboljših jazz glasbenikov. V bluesu in soulu se počuti enako dobro. Gostoval je pri številnih big bandih in bil gost številnih festivalov, kot so Montreux Jazz Festival, French Quarter Festival v New Orleansu, Sweet Auburn Festival v Atlanti (Georgia), Nisville v Srbiji, Tanjazz v Maroku.

Najpogosteje sicer nastopa s svojim kvartetom. Poje, igra klavir, harmoniko in zadnje čase tudi sax. Do zdaj je imel med drugim več kot 300 koncertov, posvečenih Rayu Charlesu. Nastopal je v 18 državah na treh celinah (Evropa, S. Amerika - ZDA, Afrika). Aktiven je tudi kot pisec besedil in skladatelj pesmi. Njegove avtorske pesmi so objavljene na različnih glasbenih albumih, ki so izšli v Nemčiji, Sloveniji in v ZDA. Njegova skladba UP Down Blues je zasedla drugo mesto na velikem tekmovanju ISCN (kategorija blues) v Nashvillu.

foto: Gregor Katič