Kdo od Čukov se bo oženil

 

Pesem z naslovom Živela ženin in nevesta gotovo ni nastala kar tako. Kaj se torej dogaja pri Čukih? Le za koga je napisana? Kot vsi vemo sta dva Čuka še samska - pevec Jernej iz Škofje Loke in klaviaturist Matjaž iz Vrhnike. Jože ima z ženo Andrejo polnoleten zakonski staž, Vinko pa z ženo Slavko že skoraj 30 letnega. Torej imamo lahko enega od dveh mlajših Čukov na sumu. Ampak nikoli se ne ve…

Čuki so sicer velikokrat gostje na kakšni poroki, pravzaprav so na začetku kariere zelo veliko igrali na porokah in poznani so bili po tem, po čemer so še sedaj, po imenitni zabavi. Največkrat na porokah zapojejo tisto znano Vsepovsod ljubezen, ki je slavospev zaljubljencem in za katero so takrat posneli videospot, v katerem so kadri filma Štiri poroke in pogreb. Slovenci pa sicer nimamo prav dosti pesmi, ki bi slavili ženina in neveste, oziroma samega obreda poroke. Čuki že nekaj časa ugotavljajo, da se pri nas na poročnih slavjih največkrat pojavljata pesmi Lep zares je samski stan in Belo obleko si že nosila, ki sta v resnici “anti-poročni" pesmi. Na tovrstnih slavjih se tudi sicer zelo velikokrat pojavljajo pesmi skupine Čukov, kot so S kitaro po stari Ljubljani, Kraljestvo naše sreče in Daj mi poljub.

Pesem Živela ženin in nevesta pa bo gotovo stalnica poročnih obredov in bo mnogokrat prišla prav tudi samim Čukom, če ne prej, pa takrat, ko se bosta poročila skrivnostna Jernej in Matjaž, ki sta še samska. Koliko parom so Čuki že popestrili poročna slavja, še sami ne vejo, verjetno pa že blizu 100 parom.  Med njimi so bili tudi številni znani Slovenci in Slovenke, kot so manekenka Nataša Pinoza Grilc, pa Saša Einsiedler in seveda ena najbolj eminentnih, kar Hoolywoodskih porok pri nas, ko se je pred leti na Otočcu poročil Anže Kopitar s svojo Ines. Ta še vedno velja za eno najbolj skrivnostnih pri nas, tako da so se tudi Čuki zavili v tančico skrivnosti.

Živahna pesem je sicer posneta s celo Čukovo bando, ki jih boste lahko videli tudi v prihajajočem videospotu, ki prihaja na male ekrane že jutri, mi pa vam ga ekskluzivno predstavljamo že danes!