Tereza z najbolj nostalgičnim koncertom pri nas po 60 letih

Priljubljena Tereza Kesovija se bo po skoraj dvajsetih letih ponovno vrnila v čudovit ambient Ljubljanske Festivalne dvorane, kjer bo nastopila 9. decembra ob 20.30. Noč bo zagotovo polna čutne nostalgije, saj je bil njen prvi nastop v tej dvorani že neverjetnih 60 let nazaj, davnega leta 1958, ko je kot maturantka srednje glasbene šole zmagala na tekmovanju v flavti, kasneje pa tudi diplomirala na tem inštrumentu. Tereza ima za sabo neverjetno kariero. Leta 1962 je zmagala na mednarodnem festivalu v italijanskem Saint Vincentu, nato pa je njena prepoznavnost rasla v sam vrh evropske glasbene scene, še posebej po preselitvi v Francijo in prepevanjem v francoščini. Dvakrat je nastopila na Evroviziji, leta 1966 za Monako in leta 1972 za Jugoslavijo.

Tereza je ena najuspešnejših pevk nekdanje Jugoslavije. Eleganca, ki izhaja iz vrhunske interpretacije je že od vekomaj zmagovalna kombinacija za vse ljubitelje šansonjerskega pristopa k pop glasbi.

Poleg svojih uspešnic bo Tereza na koncertu predstavila nov album “Oči duše“, katerega je izdala lani in dobila nagrado Porin za najboljši album leta na Hrvaškem. To je tudi prvi studijski album od leta 2007 in ga upravičeno lahko označimo za prekrasno prvorazredno izdajo, na katero se je splačalo čakati toliko let. Gospa Kesovija pa bo seveda razveselila vse navzoče tudi s svojimi največjimi hiti, kot so  Prijatelji stari gdje ste, Nono, dobri moj nono, Nježne strune mandoline, Sviraj mi sviraj, Na stradunu in številni drugi.

Vstopnice:  Petrol, Pošte, trafike3dva, OMV