Marija po razhodu hiti, hiti

Lepa in talentirana Marija je po razhodu popularne skupine Frajle začela svojo solo kariero. Pevka, odvetnica in tekstopiska, ki je napisala številne hite za največje zvezde, je izdala svoj prvi solo single Požuri, požuri, tekom snemanju spota v Benetkah pa je ves čas privabljala številne poglede.

Je odvetnica, ki jo lahko krivica vrže iz takta, a zato jo kitara in druženje s prijatelji nosita skozi življenje. Piše pesmi, igra in poje.

Veselje ustvarjanja in glasbeno sodelovanje sta Marijino gorivo. Pod nekaj najbolj znanih skladb Frajli se podpisuje Marija oziroma Makica, kot ji pravijo prijatelji. Za svoje skladbe je prejela številne nagrade, osvojila festivalsko občinstvo in zasedla prva mesta na lestvicah, albumi z lastnim pečatom pa so med najboljšimi na Hrvaškem in v regiji.

Marija zdaj gradi samostojno kariero, v njene pesmi pa se pogosto zaljubi in jih želi zadržati zase. Njena nova skladba, za katero se pod besedilo podpisuje Alka Vuica, je bila vredna ohranitve. Tako kot se je splačalo iti vse do Benetk, kjer je bil posnet videospot v režiji Sandre Mihaljević - Marija na ulicah in mostovih "Neveste morja".

Marija je v tem času za pevko Alko Vuico napisala glasbo za dve pesmi, za naslednji singel, duet Alke in Dražena Žerića Žero iz Crvenih jabuk pa besedilo in glasbo.

In kaj Mariji Mirković pomenijo prazniki?

»Prazniki mi pomenijo druženje, obdobje, ko smo bolj ali manj vsi na počitnicah, tako da imamo možnost preživeti več časa z družino in prijatelji. Obožujem praznike in praznično vzdušje, ki se zlahka prenese med ljudi. Zelo rada imam darila. Zame niso življenjskega pomena, sem pa jih zelo vesela in rada dobim darilo in ne darilnega bona. Všeč mi je, ko moji bližnji razmišljajo o tem, kaj bi me osrečilo ali kaj bi mi to pomenilo«, je povedala.


Fotografije: Borna Hržina