Taja Božič dviga temperaturo z novo vročo plesno skladbo ''Za trenutek''

Taja Božič je slovenska kantavtorica, pianistka in pevka, ki se s svojimi iskrenimi besedili, čutnim glasom in svojstveno melodiko dotika duše svojih poslušalcev. V novi skladbi Za trenutek, poslušalce nagovarja, da je potrebno užiti dani trenutek in v sebi prebuditi življenje - prebuditi vse tisto, kar morda v nas še spi, vse sanje in skrite želje. ‘’Pomembno je le to, da nas na tej poti odkrivanja vodita ljubezen in svetloba,’’je njeno mnenje.

 

 

 

 

 

 

VIDEOSPOT:

 

Ni prvič, da je Taja spregovorila o pomenu ljubezni do sebe in vseh živih bitij. Spomnimo se skladb Sledim sebi, Na novo in Živeti tako. Pravi:‘’Za trenutek si dovolimo, da se v nas prebudi vsak delček našega bitja - vse, kar si želi zaživeti in še bolj ljubiti. Samo v polnosti trenutka, lahko res izkusimo življenje v polnosti, pa karkoli že počnemo: plešemo, ljubimo, kuhamo,..’’ Taja svoje pozitivno sporočilo ponovno predaja v obliki plesne pop skladbe Za trenutek, z elementi urbanega rnbja in funka, kar je žanr, ki ji je še posebej blizu.

 

Taja pa ni le izvajalka, temveč tudi avtorica,tekstopiska, aranžerka. Za seboj ima 15 izdanih singlov, pisala pa je tudi že za druge izvajalce. Rada črpa elemente iz različnih žanrov in nenehno raziskuje nov teren ter išče nove glasbene izzive. Po velikem uspehu zadnjih skladb se je Taja zavihtela na lestvice največkrat predvajanih slovenskih izvajalk. Tokrat ponovno sodeluje s preverjeno glasbeno ekipo, ki jo sestavljata Kevin Koradin in Clifford Goilo, njene stike z javnostmi pa je prevzela Kaly Kolonič, lastnica PR Agencije Ekskluzivno, ki skrbi za največje zvezde doma in na Balkanu.

 

Širši javnosti se je prvič predstavila kot del vseženske jazz zasedbe Jazz Ladies, kot klaviaturistka pa je delovala tudi v drugih glasbenih skupinah. Med študijem jazz klavirja v Celovcu je ustanovila glasbeno skupino Taja & The Kirkwaalds, s katero je izdala svoj prvi EP.

 

Foto: David Bole

 

O SPOTU ZA TRENUTEK

Za trenutek je bil posnet v prekrasnem ambientu zdaj že legendarnega in čisto na sveže prenovljenega mariborskega hotela pod samim vnožjem Pohorja, hotelu Habakuk. Videospot je posnel, režiral in montiral David Bole, s katerim se je Taja spoznala na snemanju oddaje Slovenija ima talent, kjer je nastopila kot članica zasedbe JazzLadies, nekaj let nazaj.

Scenarij za videospot si je Taja skupaj s producentoma glasbe zamislila kot nekaj lahkotnega in sproščenega, ob čemer pozabiš na vsakdanje skrbi, se nasmehneš, prepustiš in preprosto uživaš. Nekako v stilu skladbe in njenega sporočila.

Taja nam je zaupala tudi izkušnjo s snemanjem: ‘’Bilo je preprosto super. David se spozna na svoje delo,za seboj ima leta izkušenj. Res sem se lahko prepustila performansu, saj sem vedela, da za kamero stoji profesionalec. Pa sam ambient in gostoljubje hotela Habakuk - prečudovito. Toliko prijaznosti od osebja in zaposlenih. Oddih tam bi priporočala slehernemu posamezniku.’’

In še bolj vroč utrinek iz snemanja: ‘’Pošteno smo se spotili pri snemanju kadrov na bazenskem kompleksu, kjer bila temperatura kar precej visoka. Ni bilo druge možnosti, kakor odvreči zimska oblačila in jih zamenjati za kopalke. Voda pa  je ponudila ravno pravšnjo osvežitev.’’