TA TEDEN V KINU: komedija S KETNE (Strays)

PRIHODNJI TEDEN V KINU: komedija

S KETNE (Strays)


V kinematografe naslednji četrtek prihaja komedija z naslovom S ketne, ki spremlja zgodbo zapuščenega psa, ki se pridruži potepuškim psom, da bi se maščeval svojemu nekdanjemu lastniku.

Na snemanju je sodelovalo 90 različnih psov, kako so trenerji štiri različne pasme učili hoje, kaj je bilo kosmatincem na snemanju najljubšekje in s kom so prenočevali in še ostale zanimivosti, si preberite spodaj v zanimivostih s snemanja.

Komedijo je režiral Josh Greenbaum, scenarij pa napisal Dan Perrault. Je smešna in zabavna, ni za mladoletne in je komedija o zapletih v ljubezni in pomenu odličnih prijateljstev.

V filmu zaigrajo in posodijo svoje glasove Will Ferrell, Jamie Foxx, Will Forte, Isla Fisher, Randall Park, Josh Gad, Harvey Guillén, Brett Gelman, Rob Riggle, Jamie Demetriou in Sofia Vergara.

 

 

Oglejte si 

komedija S KETNE pa bo na rednem sporedu
v kinematografih od 17. AVGUSTA 2023 dalje.

 

O ZGODBI:

»Pravijo, da je pes človekov najboljši prijatelj. Kaj pa če je človek popoln idiot? V tem primeru je morda čas za sladko maščevanje, po pasje.«

 

Ko naivnega in neusmiljeno optimističnega borderskega terierja Reggieja (glas igralca Willa Ferrella) na mestnih ulicah zapusti njegov nizkotni lastnik Doug (Will Forte), je Reggie prepričan, da ga njegov ljubljeni lastnik ne bi nikoli namerno zapustil. Toda ko se Reggie zaplete v pogovor z nesramnim bostonskim terierjem po imenu Bug (glas Jamieja Foxxa), potepuhom, ki obožuje svobodo in verjame, da so lastniki za naivneže, Reggie končno spozna, da je bil v strupenem razmerju in Douga zdaj vidi kot brezsrčnega ničvredneža, kakršen je v resnici.
Reggie se odloči, da se bo maščeval. Reggie, Bug in Bugovi prijatelji – Maggie (glas Isle Fisher), pametna avstralska ovčarka, ki je bila postavljena na stranski tir zaradi novega psa njenega lastnika in Hunter (glas Randalla Parka), zaskrbljena nemška doga, ki je pod stresom zaradi svojega dela kot žival za čustveno oporo – skupaj skujejo načrt in se podajo na epsko pustolovščino, da bi Reggieju pomagali najti pot domov … in prisilili Douga, da bo plačal s tistim, kar ima najraje…ZANIMIVOSTI S SNEMANJA:

 • Vsi štirje psi, ki igrajo glavne vloge - Reggieja zaigra Sophie, Buga zaigra Benny, Maggie je zaigrala Elsa in Hunterja zaigra Dalin - so bili izbrani le nekaj mesecev pred snemanjem in večino jih je bilo treba trenirati od začetka. Večina ni poznala niti preprostih ukazov, kot sta "sedi" ali "lezi".
 • Vsak od vodilnih psov je imel tudi rezervne pse, ki so izvajali določena dejanja za snemanje. Obstajata dve glavni vrsti psov: psi, ki znajo ostati na enem mestu in se jih lahko snema od blizu, in tisti, ki radi tečejo. Filmski ustvarjalci so pogosto uporabljali različne pse za tekaške posnetke.
 • Barva dlake rezervnih psov je bila usklajena z vodilnimi psi. Filmski ustvarjalci so pripeljali strokovnjaka za barvanje psov iz Združenega kraljestva, da bi dosegli enak videz štirih vodilnih psov.
 • Nekateri psi so posneli le en prizor. Edini talent enega od psov je bil ta, da rad grize brizgalke za vodo. Pes je bil prisoten celotno produkcijo in le v petih minutah posnel, kako grize škropilnico, nato pa se je lahko sprostil do konca snemanja.
 • Po zaključenem snemanju so vsi psi preživeli noč v lepih hotelskih sobah s svojimi trenerji.
 • Da bi pse pripeljali na prizorišče snemanja v Atlanti, so jih vozili po celi državi in vsi so spali v psom prijaznih hotelih.
 • Pse so učili različne hitrosti hoje – od živčnega stopanja na prste, žalostne hoje, do veselega skakanja in hitrega teka - da bi prenesli različna čustva in zgodbe.
 • Najverjetneje najljubši dan za pse na snemanju je bil, ko so jim ustvarjalci filma vrgli približno dvajset plišastih zajčkov, da so se z njimi igrali in jih raztrgali. To je bilo nepopisno veselje!
 • V filmu je sodelovalo več kot 90 različnih psov, vključno s psi iz ozadja. Za ključni prizor v pasjem bazenu je ustvarjalcem uspelo ujeti več kot 40 psov brez vizualnih učinkov v enem samem posnetku.
 • Najtežji prizor s psi je bil tisti, v katerem se dva do štirje psi sprehajajo in se med seboj pogovarjajo. Psi hodijo z različno hitrostjo, glede na različno dolžino njihovih tac in da bi se med hojo naprej gledali drug drugega, so ustvarjalci filma ob strani skrili trenerje, da so psi gledali v določeno smer in se niso ustavljali.
 • Med snemanjem je šlo na desetine kilogramov pasjih priboljškov in hrane. Različni psi se odzivajo na različne vrste priboljškov, od briketov do hrenovk, vendar so ustvarjalci filma uporabili sveže pečenega piščanca, ko so resnično želeli pritegniti pozornost psov.
 • Za prizor, kjer psi jedo halucinogene gobe, so za rekvizite ustvarili gobe iz piščančjih polpetov.
 • Eden najtežjih prizorov v filmu ni vključeval psov, ampak mačke. Mačke je veliko težje trenirati kot pse in priprava dveh mačk, da mirno sedita in gledata v isto smer, je trajala dlje, kot je bilo pričakovano.
 • Ena od služb režiserja Josha Greenbauma takoj po končani fakulteti je bil sprehajalec psov v Park Cityju v Utahu.

 

 

 

IGRALSKA ZASEDBA: Will Ferrell, Jamie Foxx, Will Forte, Isla Fisher, Randall Park, Josh Gad, Harvey Guillén, Brett Gelman, Rob Riggle, Jamie Demetriou in Sofia Vergara

REŽIJA: Josh Greenbaum

SCENARIJ: Dan Perrault

PRODUCENTI: Erik Feig, Louis Leterrier, Phil Lord & Chris Miller, Aditya Sood

IZVRŠNI PRODUCENTI: Jessica Switch, Nikki Baida, Julia Hammer

ŽANR: komedija