Miss Universe Slovenije 2015 je Ana Haložan

Miss Universe Slovenije 2015 je postala Ana Haložan, 19 letna Konjičanka. S tem je Slovenija dobila ambasadorko, ki bo zastopala barve Slovenije pred kar eno milijardo gledalcev na svetovnem izboru, ki bo že konec letošnjega leta. Znano je, da svetovni izbor gleda vsak sedmi Zemljan in da ima Miss Universe celo večjo gledanost od Oskarjev, tako da bo Ana Haložan dodobra opozorila na našo državo.

 

 

 

 

14-ti izbor Miss Universe Slovenije je potekal v Grand Hotelu Union s prenosom v živo preko portala Ekskluzivno.si, prireditev pa je že tretje leto zapored vodila izkušena radijska in televizijska voditeljica Kaly Kolonič, ki je na prireditvi nosila tri večerne obleke kreatorke Vesne Sposa. 

Prva spremljevalka je postala 23 letna Urška Novak iz Maribora, druga pa 21 letna Anja Kragelj iz Štor. Miss Fotogeničnosti so izbrali oboževalci na uradnem Facebook profilu Miss Universe Slovenia, lento in naziv pa je osvojila 20 letna Katja Trdan iz Kočevske Reke. Miss Simpatičnosti so izbrale tekmovalke med sabo, naslov pa je pripadel v roke 27 letni Danijeli Zagorščak iz Kopra. Izbor Miss Universe Slovenije je imel letos kar 14 člansko strokovno komisijo, ki je bila tudi letos mednarodno obarvana.