Pravila trendovskega ličenja

"Manj je več" je prvo in edino pravilo pri naravnemu poletnem look videzu,ki ga ustvarimo v samo štirih korakih. 

1) Nanos: prvi korak je tekoča podlaga nude foundation(essence,catrice,artdeco), ki zapolni vse pore in koži doda dodaten lesk.

2) Nanos tekoče podlage: si olajšamo s čopičem (kako izbrati pravilen čopič?) v prodajalnah kozmetike imajo veliko število čopičev,ki pa nas velikokrat zmedejo in ponavadi kupimo čopič za lička namesto za nanos tekoče podlage(na embalaži najdemo preproste oznake in pripis, ki nam pomaga pri pravilnem nakupu) 

3) Strobing ali osvetlitev: tuji izraz,ki pa je postal pravi trend. Temne sence,podočnjake,rdečico prekrijemo s korektorjem,ki mora biti en odtenek svetlejši od podlage. Osvetljevalce,ki so lahko v gelu,kremi,prahu izpostavite dele obraza,ki jih prekriva naravna svetloba (lica, predel nad ličnicami), ustnice (kotiček nad ustnicam), brada (sredina brade),nos (na most nosu in konico). Tako bomo izžarevale dodaten sijaj.

4) Zaključek: Končni videz zaključimo s kompaktnim pudrom v kamnu.Z njim ustvarimo mat videz kože. 

Dodaten nasvet : Za obstojnost ličil na obrazu pa lahko uporabimo sprej (fiksator-make up fixing),ki ga enakomerno razpršimo po obrazu. Z njim dodatno osvežimo obraz.

Za piko na i priporočam rahel nanos maskare na trepalnice ter lipgloss za ustnice.

 

Svetuje: Diana Čonč, super finalistka Miss Universe Slovenije in slovenski World top model