Omajgad v mestu

Znane Slovenke na OMAJGAD V MESTU!

Mesto na Križevniški 5 je zavzela pisana ženska družba, ki je v svet poslala prve zametke edinstvenih ženskih večerov OMAJGAD V MESTU!. Druženje, ki se je zgodilo pod idejnim okriljem mestne 'osrečevalke' Silvije Jovanovič je zapeljivo namignilo, kaj lahko pričakujemo od dogodkov, ki se bodo pod tem imenom v centru Ljubljane dogajali v prihodnjih mesecih. 

S svojo udeležbo so ideji o čisto posebnih ženskih večerih podporo izkazale tudi številne gostje. Med njimi Silvestra Perčič, direktorica plesne šole Kazina, Andreja Vakselj, plesalka in ustanoviteljica plesne skupine High Heels High Hopes, Sara Lucu, mlada režiserka in gledališka ustvarjalka, Tanja Dimitrievska, igralka MGL in avtorica,  Mirela Zuber, predstavnica založbe Primus, Amanda Mlakar, pisateljica in predstavnica založbe Lepa beseda, znana tudi kot mama Vida in Domna Valiča ter Mojca Vakselj, novinarka in pisateljica. Slednje so s svojo kreativnostjo, strastjo in sposobnostjo kreiranja svojega življenja pozdravile prihodnja druženja, kjer bodo lahko sproščeno čvekale o ženskih in moških energijah, razpredale o modi in knjigah, osvetljevale svojo prihodnost z branjem Osho zen tarot kart, preizkušale zanimive kulinarične specialitete in trkale s penino. In zakaj naše gostje menijo, da so tovrstni večeri več kot potrebni?

Amanda Mlakar, pisateljica in predstavnica založbe Lepa beseda, mama Domna in Vida Valiča:«Srečanja pri Silviji v Guuuusfrabi so večplastna in verjamem, da lahko vsakdo najde kaj zase. Vedno. Družijo se zanimivi ljudje, predstavijo se odlične knjige, vedno izveš ali se naučiš česa novega, začutiš, da se v tebi dviguje dobra energija za nove odločitve in podvige. Če to vse že imaš, izbereš simpatično unikatno darilce za rojstni dan (vedno ga kdo v družini ali med prijatelji praznuje!) ali pa se z Matejo iz Luškarne dogovoriš za čisto nove begice ali tuniko. In vedno smo prijazno sprejeti brez vseh obveznosti – bi radi še kaj več? Pridite in predlagajte, pokažite in uživajte!”

Tanja Dimitrievska, avtorica in igralka:”Če se zenska ustvarjalna energija izrazi v širokem loku, razplasteno in v detajle, verjamem, da je moškim lahko sicer zanimiva (seveda nekaterim lahko tudi izjemno blizu, ker ima vsak človek v sebi ženske in moške energije), vendar resnično v detajlih in moči energije, jo pa, tako čutim jaz, lahko zasluti, občuti, se poistoveti in podpre veliko lažje in pogosteje druga ženska. Zato so lahko taka druženja ženskih ustvarjalnih energij zelo dragocena in se jih z radovednostjo veselim. Podpiram jih tudi zato,ker je v imenu 'Omajgad v mestu! ' čutiti pravo eksplozijo so(n)čne ustvarjalne energije! Predvsem pa prihodnja druženja podpiram zato, ker je pobudnica Silvija, s svojo svežo, živo, igrivo, hudomušno, očarljivo eksplozivno energijo iskrenih namenov za lepši, prijaznejši svet. J »


Andreja Vakselj, plesalka in ustanoviteljica plesne skupine High Heels High Hopes
:«Tovrstne dogodke podpiram zato, ker je fino, da se odvečni ženski hormoni malo sprostijo in brbončice nagovorijo. Ženske si včasih ne vzamemo dovolj časa za druženja in pogovore ki bi nam, ne samo polepšali večer, ampak mogoče rešili kakšno težavo, za katero mislimo, da jo imamo. Ženske smo močne same po sebi, skupaj pa še močnejše. In bodimo realni, ženska druženja so plus tudi za naše partnerje! Manj bomo tečne in oni ne bodo morali poslušati naših čenč.«

Sara Lucu, režiserka in gledališka ustvarjalka:« Neprisiljeno in sproščeno druženje je definitivno zdravilo proti stresu in pritiskom današnjega časa, ki ga je treba zaužiti na vsake toliko. Tako si naberemo moci, da se kot umirjen posameznik podamo v boj za boljši svet.”

Mojca Vakselj, novinarka in pisateljica: »Živimo v času, ko se ženske po vsem svetu vse bolj zavedajo svoje notranje moči in so jo vedno bolj pripravljene izživeti tudi navzven. Ne kot prevlado nad moškim spolom, ampak kot izpopolnitev svojih želja, potencialov in sanj. Zakaj se ne bi izpopolnjevale, sanjale in uresničevale v družbi podobno mislečih! Seveda je že ena sama 'uresničena' ženska sposobna spremeniti svet, če jih je na kupu več, ki se ne bojijo svojih potencialov pa se nedvomno obetajo magični večeri in hvaležna in ponosna sem, da sem lahko del tega.«

Silvija Jovanovič , mestna ‘osrečevalka’, ena od ustanoviteljic Guuusfrabe in inovatorka negovanja duše: “Svoja stališča, prepričanja in naravnanosti še raje kot z besedami, izražam z dejanji. Omajgad v mestu je moja dolgoletna želja, da se ženske povežejo in svoje vloge "žrtev" transformirajo v zavedajoče se zmagovalke in pristne re-kreativke svojega življenja. Naša srečanja bodo navdih in vodnjak za iskanje rešitev in pravih odgovorov na vprašanja svodobne ženske, kot rada poimenujem sodobno žensko, s svobodo v srcu. In v glavi. Pa še uživale bomo." 

Silviji se v duhu svodobne ženske pridružuje tudi soustanoviteljica Guuusfrabe v mestu, Mateja Lušina: "Uživale, konfrotirale mnenja v imenu ljubezni, spoznavale nove ljudi in njihove zgodbe, se združevale v tej novi ideji, ki je, v takšni obliki kot pri nas, drugje v mestu še ni, skratka, pod geslom <dolce et utile> preživele skupaj nekaj ur zares "drugače". Zanimivo, zabavno in koristno."

Soustvarjajte zgodbo
Dogodki OMAJGAD V MESTU! se bodo začeli 21. marca ob 18. uri nato pa se na začetku vrstili enkrat mesečno, kasneje verjetno tudi bolj pogosto. Upamo, da se nam boste pridružili in skupaj z nami soustvarjali novo zgodbo, ki bo v butičnem vzdušju v prihodnosti združevala vse ženske, ki same kreirajo svoje življenje in se v tem rade povezujejo s podobno mislečimi predstavnicami nežnejšega spola.

Rezervirajte si 19.4. ob 18. uri za OMAJGAD V MESTU!