Brezplačne vstopnice za ogled nogometne tekme

Jesenski in spomladanski »Živjo, nogomet« turnirji so pri koncu, pred nami je le še sklepno dejanje – finalni turnir  v Stožicah, na katerem se bo v soboto, 10. junija od 9. ure dalje, merilo 10 najboljših ekip iz vse Slovenije. Druženja, dobre volje, odličnih podaj in specialitet iz žara ne bo manjkalo, med obiskovalci finalnega dejanja pa bomo izžrebali tudi 5 srečnežev, ki bodo prejeli dve brezplačni vstopnici za ogled nogometne tekme za kvalifikacije na Svetovno prvenstvo, kjer se bosta pomerili Slovenija in Malta.

Statistika preteklih turnirjev je navdihujoča.  

Pomladanski del turnirja »Živjo, nogomet« je uspel na igrišča privabiti številne ljubitelje nogometa. V desetih krajih po Sloveniji se je jesenskih in spomladanskih nogometnih druženj udeležilo kar 213 ekip, željnih dobrih podaj, atraktivnih nogometnih potez in zadetkov. Pivovarna Union je z gostovanjem v vseh slovenskih mestih, od koder prihajajo nogometne ekipe, ki igrajo v 1. Slovenski nogometni ligi močno podprla strast do najbolj pomembne postranske stvari na svetu in k druženju povabila izjemno število igralcev in navijačev.

Ob tem gre posebno pozornost nameniti  Kopru, kjer se je na Bonifiki za vstop v finale borilo kar 36 ekip. V Krškem smo imeli čast spremljati prvo (in do tega trenutka tudi edino) žensko ekipo v zgodovini »Živjo, nogomet« turnirjev, daleč najodmevnejši turnir pa je gostila Ljubljana, kjer so se v Fužinah poleg številnih navdušenih navijačev zbrali tudi številni znani slovenski nogometaši. Dobra družba in do vrha napolnjeni sodčki »tekočega zlata« so nogometaše navdajali z odločnostjo, ekipnim duhom in dobro voljo. Mreža se je v desetih turnirjih zatresla kar 1.098-krat, najvišji razliki v rezultatu pa smo bili priča v Celju, ko je zmagovalna ekipa povedla za kar 11 golov in poskrbela za neverjeten rezultat, 14:3.

Vabljeni na druženje in ogled nogometnih tekem na finalni turnir v Stožice.

Serija turnirjev se zaključuje 10. junija v Stožicah, ko se bo na asfaltnem igrišču deset najboljših ekip borilo za častno prvo mesto in ekipni ogled izbrane tekme Lige prvakov v prihajajoči sezoni, s pokritimi stroški prevoza in bivanja. Svojo prisotnost na finalnem turnirju Živjo, nogomet so potrdili tudi številni znani slovenski nogometaši.

Ob 18:00 se bo nogometna vročica nadaljevala na zelenici, kjer se bosta v kvalifikacijah za Svetovno prvenstvo pomerili Slovenija in Malta. Nedvomno nas čaka najbolj nogometno obarvana sobota v letošnjem letu.