Kje bo Nuša Derenda obeležila svojih 20. let kariere?

Priljubljena vseslovenska pevka Nuša Derenda bo ob 20. obletnici svoje bogate glasbene kariere, s Simfoniki RTV Slovenija, 17. marca ob 20.00 pričarala čaroben koncert. Popeljala nas bo na zanimivo popotovanje svojih začetkov, največjih hitov, različnih glasbenih žanrov in s prijatelji poskrbela za čutno interpretacijo uspešnic, ki jih poznajo prav vsi. Za Nušo Derenda bo to posebno emocionalen koncert, saj se bo glasbeno razgalila kot še nikoli do zdaj, z njo pa bo tudi njena razširjena spremljevalna skupina.

Ena izmed naših najvidnejših pevk je začela letošnje leto zelo pompozno. Po štirih razprodanih koncertih v Viteški dvorani gradu Brežice in odprtju razsežne razstave njenih najvidnejših oblek, ki so zaznamovale njeno kariero ter predmetov iz njenega otroštva, ki jih je prav tako postavila na ogled, se zdaj pripravlja na vokalno spektakularen koncert v našem največjem kulturnem hramu. 17. marca bo na odru Cankarjevega doma nastopila ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in dirigenta Patrika Grebla, prav tako pa se ji bodo na odru pridružili različni gosti, ki pa jih energična pevka zaenkrat še skrbno skriva.

Naj spomnimo, da je Nuša Derenda tudi sredi promocije svojega novega singla Naj mi dež napolni dlan, za katerega je posnela 'deževen spot', v njem pa igra tudi njen sin Matevž. S koncem leta pa se ji je  izpolnila tudi velika želja in je na trg lansirala svojo lastno znamko srebrnega nakita. Ravno te dni pa že lahko slišite Nušo v naslovni skladbi nove nadaljevanke Gorske sanje. Pesem pa novi naslov Usojena.

Za vse, ki ste zamudili odprtje razstave pa še vesela novica, saj bo razstava v Posavskem muzeju Brežice odprta do 10. aprila in je za obiskovalce brezplačna. Kreatorji njenih oblek, ki jih lahko obiskovalci občudujejo so Alenka Globocnik-Akultura, Urša Drofenik, Jelena Prokivić v sodelovanju z IUV in seveda vse pod budnim očesom stilista Sasa Radovića. V drugem prostoru gradu pa so na ogled Nušini osebni predmeti in slike, zato zagotovo ne gre za zamuditi razstave.