NEIZPOVEDANA RESNICA LIL PUMPA

V hipu je raper iz Južne Floride Gazzy "Lil Pump" García od nalaganja glasbe na svojo stran SoundCloud prešel na vrh Billboardove lestvice s svojo uspešnico "Gucci Gang". Če ne pozabimo na privlačna besedila, mu je njegov ekscentrični videz – sestavljen iz pisanih dredov in telesa, prekritega s tetovažami – pomagal pritegniti legije oboževalcev. Vendar pa niso vsi navdušeni nad sranjem Lil Pump. The Guardian je njegovo glasbo opredelil kot "neumno, starševsko odporno mumble rap", Miami New Times pa ga je označil za "bedaka, norca, celo klovna". Toda za nasprotnike, ki se smejijo njegovim nerazumljivim skladbam, se Lil Pump smeji še bolj ... naravnost na banko!

 

Kako je domačin s Floride prešel od ustvarjanja glasbe v improviziranem studiu s svojim prijateljem Smokepurppom do vrha lestvic? To je neizrečena resnica o zaupnem najstniku, zaradi katerega so veterani hip-hopa dobili njegovo pozornost, od nenavadnega rap lista do razburjenja s Katoliško cerkvijo.

'Gucci Gang' je postavil svojevrsten rekord

Nekateri glasbeniki lahko gredo skozi celotno kariero, ne da bi naredili niti ene pesmi, ki bi pristala na vrhu lestvic, a kljub temu nadobudni Lil Pump že postavlja rekorde. "Gucci Gang" je s samo dvema minutama in štirimi sekundami postala najkrajša pesem, ki je pristala med prvih deset na Billboardovi lestvici Hot 100 v 42 letih, res je. Po navedbah Paula Haneyja z Record Research, od leta 1975, ko je pesem Dickieja Goodmana "Mr Jaws" za vse dve minuti in tri sekunde, zasedla ušesa poslušalcev, ni bilo tako kratke pesmi med desetimi najboljšimi.

Lil Pump prihaja tudi na OFFLINE festival v Sloveijo, ki bo potekal 5. in 6. avgusta 2022

Mladi se še ga posebej  veselijo, ki ne samo, da nabira milijarde ogledov na YouTube, ampak polni številne odre, stadione in druga ogromna koncertna prizorišča, 5.avgusta pa bo prvič stopil na oder tudi v Sloveniji, ki jo je management izbral za del Lil Pumpove evropske koncertne turneje, ravno zaradi dobre lokacije, ki meji na številne tuje države, kjer se Lil Pump ne bo ustavil. Na Offline festivalu se pričakuje tudi dobršen del obiskovalcev iz tujine, zato si zagotovite vstopnico za dvodnevni spektakel takoj, da ne boste ostali brez.

 

 

NAKUP VSTOPNIC: EVENTIM + PETROL
https://www.eventim.si/si/vstopnice/offline-festival-ptuj-parkirisce-spin-ob-dravi-584831/event.html?fbclid=IwAR2VWsP03lFpQLuIzfVXzJ7XgpO-aYqyV_IAHfXm-U0fGNKzP3X03xrKQqM