Kdo greje Barbaro?

Barbaro iz skupine Donačka zadnje čase videvajo v družbi velikega kosmatinca, ki naj bi jo podnevi varoval, ponoči pa grel. Vsi ugibajo, za katerega junaka se je srce zapeljive Barbare tako ogrelo, da ga ne spusti več iz oči in ga vsepovsod vodi s seboj. Zaljubljena Barbi je priznala, da se zaradi njega počuti kot v pravljici.

Njen junak je, nihče drug kot medo, pravljični junak, ki nastopa, skupaj z ostalimi »živalskimi« člani skupine Donačka in deklico Barbi, v novem animiranem videospotu za singel »Ta moj medo« iz zadnjega albuma Na vrh sveta. Vloge živalskih likov v risanki, ki jo je ilustriral in animiral Klemen Gorup, so prevzeli kar člani Donačke, ki so se po scenariju Daneta Cotarja prelevili v tipične junake vsake basni:  ježa, lisjaka, zajca, volka in seveda medveda, le Barbara je ostala v človeški podobi.

Idejo za drugačen pristop pri tej pesmi so dobili, ko si je na decembrskem nastopu Barbara zaželela toplega medvedjega objema in se fotografirala ob lesenem kočevskem medvedu. Potem ko je fotografijo objavila na družabnem omrežju Facebook in so prihajali vedno novi simpatični komentarji, se je pričela porajati ideja o novi pesmi za katero je besedilo napisala Vera Šolinc, avtor glasbe in aranžmaja pa je Igor Podpečan.

Fantje iz skupine so Barbari pred kratkim le izpolnili srčno željo in ji podarili ogromnega plišastega medveda, da jo bo ponoči grel medtem, ko mu bo ona pela "Ta moj medo, sladki moj medo, zdaj pri meni spi.« Pravijo, da jih bo veliki kosmatinec od sedaj naprej spremljal na vseh nastopih in morda celo zaigral na katerega od inštrumentov.