Klapa Skala z rekordnim ogledom

Klapa Skala deluje po ključu lepo nam je in kar delamo ljubimo. Glasbo, ki jo prepevajo tudi čutijo in to je formula do uspeha. Producent Bojan Šeruga, ki je napisal več kot 1.000 skladb in redno pobira nagrade na največjih festivalih, kot so Splitski festival in Zadar fest, dobil preko 70 zlatih, platinasti in diamantnih plošč za prodajo v 30 letih glasbenega ustvarjanja in dolga leta ustvarja glasbo za Dalmatinske klape in izvajalce, med drugim je zadnjih 8 let sodeloval tudi s Trogirskim slavčkom, Vinkom Cocejem, je kriv za aktualno skladbo Mala barka, duet, ki so ga posneli klapa Skala in simpatična Darja Gajšek. Bojan je imel dolgo časa željo, da bo ustvaril slovensko klapo, ki bo boljša od dalmatinske. Vinko Coce mu je le en dan preden je umrl rekel: »Bojan naredi Slovensko klapo in naj pojejo pesmi, ki jih delaš meni saj, to je moja zadnja želja. Ni veliko avtorjev, ki to znajo. Ne dovoli, da ta lepa mediteranska glasba izgine v pozabo. Vsi resni avtorji so umrli, mladi pa se sramujejo komercialnih not. Ljudje to potrebujejo in želijo. To si zapomni.« Bojan Šeruga je zaupal: »Priznam, da me je slovo od najboljšega prijatelja potrla in eno leto sploh nisem ustvarjal. Vendar v meni so zvenele besede zaobljube, ki sem jo dal. In nekega dne se je zgodilo … nastala je klapa Skala.« Že s prvo pesmijo Tri dni sem ljubil pa so klapa Skala podrli rekord, saj so v izjemno kratkem času presegli 1.6 milijonov ogledov omenjenega spota.

 

 

 

Člani Klape Skala so: 

Glavni  vokal: Vlado Cverle

Vlado je preprosti fant, ki je  življenje  namenil glasbi, za njo živi in čuti kar je dobro in ne mara kar je slabo. Vlado  je oseba, ki vedno pomaga drugim nase pa pozabi.  Vlado je steber klape in garač, ki nikoli ne popušča.  Brez njega nam ne bi bilo lahko.

1 tenor: Gregor Kotnik

Kličemo ga Pegi, on je pa posebneš saj mu je ravno za celi svet. Dober vokalist in radi se pohecamo na njegov račun. Upam, da bo naredil ispit za avto.

2 tenor: Urban Jager

Vedno nasmejan velik pozitivec, dosledneš in vesten pri delu, ki ga opravlja. Kličemo ga šofer, ker je na snemanju spota imel kazenski vozit kombi z opremo. 

Bariton: Jernej Završnik

Trda roka in avtoriteta v klapi. Ne popušča ter ve kaj hoče. Zna presenetit s svojo kvaliteto. 

Bas: Matic Kotnik

Suh velik, ljudje se sprašujejo kako lahko iz trako drobnega telesa spravi ven tako nizek bas.

Po značaju je miren in velik zapeljivec.

AKTUALNI SPOT MALA BARKA:

 

Foto: Albin Bezjak Photography