Kako bodo na nas vplivale energije od 5.do 11.oktobra

Vstopili smo v prve dni meseca oktobra in narava nas že napeljuje k razmišljanju o romantičnih večerih ob toplem kaminu in jutranjemu vstajanju ob delovnih dnevih pred prebujanjem Sonca. Dnevi se namreč hitro krajšajo, noči pa daljšajo. Ko narava potrebuje počitek, je tudi za nas čas za drugačne aktivnosti. Posvetimo se hobijem, ki lahko v prihodnje celo postanejo naš poklic, v katerem bomo resnično uživali. Učimo se, saj nikoli ni prepozno. Pišimo, plešimo, ustvarjajmo. Še je čas, da o tem premislimo, pretehtamo in se odločimo. Merkur je namreč še retrograden in skupaj s Soncem potuje po znamenju tehtnice, da družno iščeta kompromise v odnosih in tehtata odločitve. Ob koncu tedna pa se bo Merkur zaustavil in odločil za direktno potovanje, Venera pa bo končno vstopila v devico in se tako pridružila Marsu in Jupitru. Veliko bolj bomo cenili red, disciplino, skromnost in premišljenost ter se z vso svojo energijo predano posvečali delu.  Obenem se te dni privajamo na mirnejši tempo življenja, ki nam ga narekuje Luna v padajoči fazi na poti proti Soncu preko nežnega raka, močnega leva ter skromne device do znamenje tehtnice. 

 

 

 

Ta ponedeljek bo po družinski nedelji lahko čustveno precej zahteven dan, ki nas nikakor ne bo mogel pripraviti k odprtemu odnosu do sveta. Mogoče bomo premlevali minuli spor s partnerjem ali čutili globoko vznemirjenost. Luna bo še  vedno v raku in raje bomo sami s seboj ali v zavetju varnega doma, saj bosta Luno plašila tako Pluton kot Uran, ki nikoli nimata posluha za njeno občutljivost. 

Torek bo veliko aktivnejši dan. Luna bo prestopila v leva in nas spodbujala k odprtosti ter ustvarjalnosti. Bolj bomo samozavestni, brez težav se bomo konstruktivno izražali ter se pogovorili s sodelavci. Luna bo podprta s Saturnom in povezana z Merkurjem iz tehtnice. Izkoristimo globoko moč popoldneva, a uporabimo pravi način, ne tvegajmo in ne pritiskajmo preveč, da nas ne zaustavi mogočni Pluton.

V sredo bomo z Luno v levu na čustvenem področju še vedno dobrodušni in odprti. Čez dan bomo z lepo povezavo Merkurja in Saturna lahko veliko naredili, marsikdo izmed nas pa bo lahko imel težave z občutkom zbeganosti in nemoči. Neptun nam bo namreč jemal voljo in energijo. Zato se raje preklopimo na vesele ženske energije Lune in Venere v levu, ki se pripravlja na prestop iz leva v devico. Vzemimo si čas za večerno zabavo, se povabimo na koncert, gledališko predstavo, gala večerjo, ples s prijatelji ali druženje kar tako.

Četrtek z Luno v levu v praznem teku naj bo dan, ko si bomo poleg dela vzeli čas, da z vsemi častmi pospremimo Venero iz leva v novo znamenje. Celo poletje in še več je vztrajala v levu in nam pričarala veliko zabavnih ognjenih trenutkov.  Ta dan bo ženska energija želela biti lepa, ustvarjalna in pomembna. Večer pa bo čisto nasprotje dneva, saj bosta tako Venera kot Luna prestopili v skromno devico in naznanili čas, ko bomo cenili delo, skromnost in urejene odnose.

Petek z Luno v devici in nasploh močno notranjo željo po pridnosti in urejenosti naj bo dan, ko bomo pospravili nered v službi in doma ter si s tem pomagali tudi do notranje urejenosti misli in čustev. Usmerjajmo energijo v drobna opravila, aktivno čiščenje ter odstranjevanje vseh nepotrebnih malenkosti. Obenem poskušajmo ostati zbrani ter  ne kritizirajmo drugih. Večer s konjunkcijo Lune in Jupitra bo veliko toplejši in primeren za posvečanje sebi. 

Sobota z Luno v devici bo zopet namenjena čiščenju, obenem pa se posvetimo zdravi prehrani in skrbi za svoje telo. Očistimo si kožo, naredimo nekaj telovadnih vaj, prečistimo svoje telo s postnim ali sadnim dnevom ter si vzemimo čas za počitek, jogo ali meditacijo. Ker bo Merkur zastal in se pripravljal na obrat je najbolje, da ostanemo doma ali pa se ne jezimo na morebitne zastoje v prometu, pa tudi v naših mislih.

Nedelja nam bo  dopoldan ponudila novo energijo povezovanja in sodelovanja, saj bo Luna prestopila v tehtnico. Vzemimo si čas za umirjeno druženje, ne pričakujmo hitrih misli in komunikacije, saj se Merkur obrača v direktno gibanje in potrebuje svoj čas za prilagoditev.Obenem bo Luna že blizu Sonca, energije v naravi in nas bo malo, zato pojdimo zgodaj v posteljo in se spočijmo za nov delovni teden. Naj vam bo lepo.

Jasmina Krt, univerzitetna diplomirana ekonomistka in astrologinja (web: Moia.in)