Kaj nas čaka med 12. in 18. oktobrom

Smo tik pred mlajem, še malo pa se bo Luna znašla na isti stopinji tehtnice skupaj s Soncem, ki se mu zjutraj nič preveč ne mudi vstati nad obzorje. Narava se umirja tako in drugače, tudi v nas je manj energije, zato potrebujemo več počitka in miru. Merkur se je končno odločil za direktno potovanje po znamenju tehtnice, naše misli ter medsebojna komunikacija se zato počasi vračajo na stare tirnice, ki obetajo pogled naprej ter napredek na materialnem področju. Imeli smo dovolj časa, da smo uredili stare odnose, obnovili stare dogovore ter zaključili odprte projekte. V znamenju device nas z Marsom, Jupitrom in Venero pričakuje dovolj delovne energije, optimizma in premišljenosti, da bomo po mlaju pridno uresničevali nove projekte na različnih področjih življenja. Luna bo po mlaju v tehtnici počasi rasla in potovala preko globokega škorpijona in širokega strelca do ambicioznega kozoroga.

Ponedeljek z Luno v tehtnici bo utrujen in počasen dan, ki ga lahko pretrese kak nepričakovan dogodek. Že od nedeljskega večera bo namreč na preizkušnji naš uporniški ego, obenem bo v težavah tudi čustveni del nas . Uran bo namreč pred mlajem vznemiril tako Luno kot Sonce. A nekje globoko v sebi bomo čutili skrito moč Jupitra in Plutona v podpori drug drugemu. Večer naj bo namenjen meditaciji in počitku, da nas bo nočni mlaj povezal in nam v torek odprl možnosti za nov začetek. 

Torek po nočni združitvi Lune in Sonca v tehtnici bo umirjen in prijazen v odnosih, tudi našemisli in  intelektualno delo bo urejeno in strukturirano, čeprav z Luno v praznem teku še ne načrtujmo pomembnih sestankov in aktivnosti. Malo pred polnočjo bo Luna prestopila v škorpijona in nas še tesneje povezala.

Sredo z Luno v škorpijonu, obarvano z lepimi energijami, uporabimo za intenzivnost terstrastno predanost pri vseh odnosih in opravilih tega dne. Lahko se osredotočimo na delo, raziskujemo ozadje stvari, se posvetimo finančnim zadevam ali se prepustimo magnetičnim vibracijam partnerja in si izkažemo globoko zvestobo. Energije nam bodo naklonjene.

Tudi četrtek z Luno v škorpijonu po nočnem sekstilu z Marsom, Jupitrom in Plutonom bo lahko zelo učinkovit dan. Luna bo sicer v praznem teku, a čas bo ugoden za regeneracijo telesa in duše, obenem bomo v sebi čutili veliko notranje moči, oba vladarja škorpijona Mars in Pluton bosta delovala usklajeno.

Petek dopoldan bo Luna prestopila v strelca, vendar zaradi popoldanskega neugodnega srečanja s Saturnom ne bo tako ležerna in optimistična. Večer bo precej bolj vesel in prijazen,pojdimo na zmenek ali srečanje s prijatelji, razumeli bomo drug drugega in znali izraziti svoje občutke.  Vendar previdno in z zdravo mero, da nas ne ujamejo neugodne energije noči,lahko celo razočaranje zaradi pretirane zaupljivosti, bliža se namreč Venerina opozicija z Neptunom.

Če bo v sobotnem jutru še ostal spomin nočnega nezadovoljstva ali razočaranja v odnosih, se čez dan skušajmo umiriti in ne pretiravajmo v čustveni drami. Luna v strelcu bo namreč v kvadratu z Marsom in Jupitrom, ki bo dramatičnost samo še povečal. Kmalu bo bolje, pred nami bo še en večer, ki obeta srečnejši zaključek v nedeljski dan.

Naj bo nedelja z Luno v strelcu namenjena izletom ali odhodu na daljše potovanje s partnerjem. Vse nam bo šlo dobro od rok, Luna bo v sekstilu s Soncem, čustva in razum bodo usklajena, prav tako naš odnos s partnerjem. Če bo vreme ugodno, lahko izkoristimo dan za tek ali druge športne aktivnosti. Pomembno je le, da se sprostimo in uživamo. Zvečer bo namreč Luna že prestopila v kozoroga, ki obeta nov ambiciozen delovni teden. Naj vam bo lepo.

Jasmina Krt, univerzitetna diplomirana ekonomistka in astrologinja, vec na www.moia.in