Znani prisegajo na revolucionarno metodo, ki jo uporablja zvezna nemška vojska

Harmonija, regeneracija ter zadovoljstvo. Občutek miru, sprostitve in s tem ublažitev stresa in napetosti, povečanje življenjske moči in energije, dvigovanje in vzdrževanje psihosocialne kondicije, so stvari, h katerimi stremi sodobno človeštvo. Zaradi dolgih urnikov, hitrega tempa življenja in vedno slabše obvladljivega stresa, smo podvrženi raznim bolezenskim stanjem. Najprej so to pregorelost, izčrpanost, glavoboli, slabšanje spomina, depresije, ki pa lahko preidejo v resna bolezenska stanja. Ljudje se vse premalo zavedamo, kako pomembno je zavestno dihanje in kako blagodejno lahko vpliva na naše življenje na večih področjih. Veliko ljudi se je zato zateklo k revolucionarni metodi Sita, ki so jo že pred tridesetimi leti uporabljali v vojski in je do pred časom veljala za 'normalne smrtnike' za veliko skrivnost. Znanstvene raziskave so dokazale, da metoda Sita in harmonizator dihanja revitalizira in uravnoteži celoten organizem in okrepi imunski sistem. Hipofiza, hipotalamus in sprednji limbični sistem v telo oddajajo endorfine, hormone dobrega počutja, ki so v tesni povezavi s posameznikovimi čustvi. Sprožajo občutek miru, zadovoljstva, radosti. Nepogrešljivi so za dober poslovni in življenjski uspeh za večjo produktivnost in kreativnost. 

NAD METODO SITA SO NAVDUŠENI ZNANI OBRAZI!

Tanja Ribič in Branko Đurić- Đuro sta nad metodo Sita navdušena in po njej delata že dolgo časa. Predvsem jima pomaga premagovati vsakodnevni stres, krepi njun spomin in deluje na globoko pomirjanje, ki je ključnega pomena pred nastopi. Z metodo Sita in harmonizatorjem dihanja diha tudi igralka Zvezdana Mlakar, ki o metodi govori le o superlativih. Voditeljica in lastnica piar Agencije Ekskluzivno, Kaly Kolonič, ki uporablja harmonizator dihanja zadnjih nekaj mesecev je opazila neverjetne spremembe. "Lažje premagujem vsakodnevni stres, sem veliko bolj umirjena, sproščena, spočita, spomin je boljši. Neverjetne spremembe opažam v povezavi z novo življenjsko funkcijo, saj se pripravljam na materinstvo in Sita mi je omogočila globoko povezanost z otrokom, ki je še v trebuščku in se medtem, ko uporabljam harmonizator dihanja, neverjetno odziva in sodeluje v procesu. Prav tako se skupaj pripravljava na porod, za katerega si želim, da bo lepa izkušnja, da bo vse potekalo gladko in hitro. In točno to mi metoda Sita omogoča, saj mi skozi sugestivne meditativne metode briše stare miselne vzorce in strahove in naravnava nove, lepe, sproščene misli, ki mi bodo pomagale skozi porod. Prav tako mi bo harmonizator dihanja pomagal pri hitrejšem okrevanju po porodu,", je še zaupala Kaly Kolonič.

"Dojenček ko se rodi, ker je naravni čudež, diha takoj s trebuščkom in skozi nos. Zato je zelo pomembno, da se tudi nosečnice naučijo pravilnega dihanja, kar nam omogoča program SITA in harmonizator dihanja. Nosečnice, ko globlje dihajo s SITO, vzpostavijo svoj prvi kontakt z dojenčkom, globlje se povežejo z otrokom, nosečnica se pomiri, je manj utrujena, znebi se strahov. Zavestno polno dihanje in umirjanje možganskega delovanja pa vzpostavi globoki kontakt s seboj in otrokom, ki je ključnega pomena. Pomembno je, da že zelo zgodaj začnemo vzpostavljati pogoje tega ravnovesja in s tem se ustvarjajo pogoji, da je nosečnost lepša, da je porod prijetnejši. Ker to je psihološko stanje, ki ga delamo z metodo Sita vsak dan, je pomembno, da to začnemo delati čim prej", je zaupala gospa Blanka Gašperlin, Višja medicinska sestra in predstavnica za metodo Sita. 

O neverjetnih učinkih harmonizatorja dihanja si oglejte v spodnjem videu, kjer gospa Gašperlin in piarovka Kaly Kolonič konkretno podata neverjetno zgodbo iz prve roke.

HARMONIZATOR DIHANJA nas uči opazovanja in spoznavanja svojega dihanja. Z njim vnesemo stabilnost v telo in um. S pomočjo svetlobe in zvoka omogoča zavestno in merljivo kontrolo dihanja, kar je najpomembnejša osnova učenja obvladovanja stresa. Stres namreč močno oslabi delovanje IMUNSKEGA sistema, saj se med stresom sprošča hormon KORTIZOL, ki zavira delovanje imunskih celic. Imunski sistem je tudi zadolžen za prepoznavanje in uničevanje rakavih celic. Z OBVLADOVANJEM STRESA preprečujemo razvoj resnejših obolenj.Medicinske raziskave so potrdile neverjetne rezultate metode SITA in harmonizatorja dihanja pri rešitvah psihosocialnih in zdravstvenih dejavnikov na delovnem mestu in osebnem življenju za:

 • OBVLADOVANJE STRESA - IZGORELOST, IZČRPANOST.
 • KREPITEV SPOMINA – MOŽGANSKA VITALNOST.
 • REHABILITACIJA: Po možganski ali srčni kapi, boleznih srca in ožilja, nevroloških motnjah.
 • Pred in po operativnimi posegi, po težkih boleznih.
 • NERAVNOVESJE HORMONSKO ŽLEZNEGA SISTEMA: EPIFIZA/ČEŠARIKA (preventiva in dekalcinacija), MENOPAVZA-ANDROPAVZA.
 • PSIHOSOMATSKE TEŽAVE: Motnje spanja in nespečnost, glavoboli, migrene, tesnoba, depresija, čustvena napetost, nervoze, povišan krvni tlak, čustvene, telesne in mentalne blokade, napadi panike, alergije,
 • Prenajedanje, bulimija in anoreksija in druge »neljube« navade – npr. življenjski vzorci, ki nam ne služijo več. Izboljšamo svojo samopodobo, dvignemo samozavest.
 • POMLAJEVALNI PROGRAMI, PREPREČEVANJE PREDČASNEGA STARANJA.
 • PRIPRAVA NA POROD, ZDRAVJE NOSEČNIC IN MLADIH MAMIC.
 • ZA BOLJŠE UČENJE, VEDENJSKE TEŽAVE, NEPRILAGODLJIVOST, HIPERAKTIVNOST, MOTNJE OKRNJENE POZORNOSTI IN NIZEK PRAG STRPNOSTI.
 • HITRO UČENJE TUJEGA JEZIKA.
 • POSLOVNA in OSEBNA ODLIČNOST.

Uporaba HARMONIZATORJA DIHANJA in metoda SITA nam omogočata nastajanje novih možganskih povezav in izjemno vplivata na možgansko vitalnost in boljšo koncentracijo ter tako: KREPIMO SPOMIN preprečimo pozabljanje (preventiva in rehabilitacija za Alzheimerjevo demenco, pri motnji pozornosti in koncentracije).

Učenje novih SITA vsebin v globokem budnem sproščenem stanju merljivo ( alfa ali theta možgansko valovanje) in ritmična svetloba harmonizatorja dihanja sta osnova, da možgani izločajo nevrotopni faktor - beljakovino, ki omogoči ustvarjanje novih nevronskih poti. Spodbuja se receptorje nevronov, ki pomagajo ohranjati delovanje možganskih celic na optimalni ravni. Omenjene receptorje aktivira beljakovina, imenovana nevrotropni dejavnik možganskega izvora (BDNF– ang. brain-derived neurotrophic factor), ki omogoča rast in diferenciacijo povezav ali sinaps, prek katerih poteka komunikacija med nevroni. To pozitivno vpliva na nastajanje in življenjski cikel živčnih celic ter tako hitrejšo regeneracijo, hkrati pa tudi izboljšuje učinkovitost delovanja nevronske mreže in s tem sposobnost mišljenja in pomnjenja. BDNF je ključen za oblikovanje dolgoročnega spomina. Spomin je ena možganskih funkcij, ki jo lahko z metodo SITA - možgansko rekreacijo izboljšamo in tudi lažje ohranjamo. Urjenje spomina in vaje za razgibavanje možganov, (možganska rekreacija) je enako pomembno kot razgibavanje telesa in zavira staranje. Naravni proces staranja možganov lahko zelo upočasnimo.

Raziskava Prof. dr. Edgardo Reich: »Stres je eden izmed sprožilcev za prve simptome demence. Očiten znak demence je izguba spomina, pri čemer je v začetni fazi prizadet predvsem kratkoročni spomin.«

SITA »jezikovne vsebine« so odlična možganska rekreacija ter pomagajo ohranjati zdravje in vitalnost možganov.
Z znanjem OBVLADOVANJA STRESA, REGENERACIJA pri izgorelosti, izčrpanosti. Z metodo SITA, do celostnega zdravja tako v poslovnem kot osebnem življenju. OBVLADOVANJE DIHANJA in s tem UMA je obvladovanje našega življenja. Spremenite svoje misli, svoja prepričanja in spremenili boste svoje razpoloženje in življenje.

 • Kadar smo napeti ali jezni je dihanje kratko in plitvo.
 • Kadar smo razburjeni je hitro.
 • Kadar smo srečni je počasno in polno.
 • Kadar nas je strah se dihanje zaustavlja.

Harmonizator dihanja je uporabljen na klinikah za zmanjšanje stresa in vzpostavitev Koherentnega stanja to je visoko učinkovitega psihosocialnega in fiziološkega stanja v katerem živčni, srčno-žilni, hormonski in imunski sistem delujejo učinkovito in usklajeno. VEČ KOHERENCE - MANJ STRESA.