Neprecenljive fotografije novorojenčkov

Pravijo, da vse odhaja kakor tiha reka, le spomini so tisti, ki zvesto spremljajo človeka. Zato je prav, da jih nanizamo v svojem življenju čim več in jih seveda ovekovečimo s fotografijo. Še posebej trenutke, ki so za nas prelomni in se jih bomo radi za vedno spominjali!

EKSKLUZIVNO smo se pogovarjali z Nežo in Mihaelo, fotografinji, ki delujeta pod imenom J'adore Photography ter se ukvarjata s fotografijo novorojenčkov.  Malce smo poklepetali o tovrstni fotografiji, samem postopku in stvareh, ki so pomembne za ustvarjanje ljubkih fotografskih podob.

Komu je namenjena tovrstna fotografija?

Tovrstna fotografija je v prvi vrsti namenjena staršem novorojenčkov ter s tem ohranjanju spomina na sam začetek nove poti. Subtilnost podobe je tisti dejavnik, ki naju vodi po poti opazovanja, predstav in delovanja. J’adore Photography slavi estetiko, obožuje igrivost ter beleži zgodbe, ki so se ravno zgodile.

Kdaj priporočata fotografiranje oz kdaj je fotografiranje najbolj učinkovito?

V prvih 14 dneh po rojstvu. Predvsem zaradi dejstva, da takrat novorojenčki največ spijo, kar pa je precejšnji pogoj, da lahko ustvariva tovrstne fotografije in ujameva podobo dojenčka v izbrani pozi.

Kaj starši potrebujejo za fotografsko srečanje?

Starši ne potrebujejo nič . Midve prineseva, kar se tiče opreme in pripomočkov, vse s sabo na dom. Pomembno je samo, da je dojenček nahranjen preden začneva s fotografiranjem, s tem je pomirjen in zadovoljen.

Je sam postopek fotografiranja naporen za novorojenčka?

Ne, ni. Je pa res, da se v tem času malce obrne na glavo cikel hranjenja, ker mu je potrebno vmes, če se prebudi, dodati mleko, da se ponovno zaziba v spanec. Morava pa tudi poudariti, da vedno zelo previdno rokujeva z novorojenčkom, kar je izrednega pomena za dobro počutje staršev, dojenčka ter seveda tudi za naju.

Več informacij lahko najdete TUKAJ IN TUKAJ.

Mihaela in Neža skrbita za večne nasmehe staršev ob fotografiranju njihovih otrok in delanju nepozabnih spominov!