Kako dolgo časa nam bo še šlo vse narobe?

Ker smo se seveda že navadili na retrogradnega Merkurja in njegove vragolije, premišljanja in nesporazume, je čas za nove premike »tam zgoraj« in seveda »tu spodaj« na Zemlji, saj gre za sinhronost dogajanja, ki nam je v veliko pomoč pri razumevanju spiralnega vrtenja življenja. Sonce bo v noči na četrtek prestopilo v sredinsko znamenje bika, od katerega se bosta poslovila tako retrogradni Merkur, ki ritensko hiti proti ovnu kot zemeljsko obarvani Mars, ki bo svoje pasivne energije ugodja in lenobe zamenjal za intelektualnega in nemirnega dvojčka. Kot da se iz spoštovanja umikata Soncu, ki bo v biku poudarilo pomen vztrajnosti ter konkretizacije na materialnem nivoju, a tudi uživanja in počasnejšega delovanja. Vsi trije v tem znamenju bi bili resnično preveč, ob vsej retrogradnosti potrebujemo vsaj nekaj zračnih in aktivnih energij, saj je vendar pomlad. Luna pa bo v tem tednu potovala v padajoči fazi iz resnobnega kozoroga do odprtega vodnarja in na petkov večer prestopila v nežne ribe, objela in potolažila Venero v ribah, ki se po sanjah, zgodbah iz preteklosti in prečiščenih bolečinah odpravlja proti znamenju ovna. Kaj nam bo to prineslo, če se bomo povezali z njenimi vibracijami, pa seveda v naslednjih Energijah tedna.

Praznični ponedeljek z Luno v kozorogu in prijaznimi energijami bo primeren za počitek, urejanje doma, opravljanje rutinskih del ali pripravljanje na delovni teden. Čutil se bo vpliv nočnega sekstila med Venero in Marsom, kar bo vzpodbudno za odnose in ljubezen. Sonce v trigonu s Saturnom pa bo pokazalo svojo moč in vitalnost.

V torek poskušajmo nadaljevati v podobnem ritmu stabilnosti, pretiravanje v katerokoli smer nam ne bo prineslo pravega čustvenega miru, skrivali se bomo za svojimi obrambnimi zidovi neprizadetosti. Vzemimo si čas zase in se umirimo.

Sreda bo že dopoldan nekoliko lažja, Luna v kozorogu na zadnjih stopinjah bo hitela opraviti še zadnje pomembne zadeve in se držati zastavljenih urnikov. Po 12h bo že prestopila v vodnarja, ozračje se bo sprostilo, nekoliko si bomo oddahnili in se v družbi pripravili na nočni prestop Sonca v znamenje bika pol ure pred sredinim koncem.

Četrtek zjutraj se bosta na začetni stopinji bika povezala Sonce in retrogradni Merkur, naš um in volja bosta združena v skupni aktivnosti, ki pa bo bolj usmerjena navznoter. Zvečer bo Merkur ritenski prestopil v ovna, da še enkrat poišče tiste dobre ideje, ki smo si jih v naglici pozabili zapisati.

V petek bo Luna še do poznega večera v vodnarju, čustveno bomo odprti, a ne pregloboki. Dan ne bo najboljši za sanje, odnose, ljubezen ali sproščeno ustvarjalnost, Venera bo namreč zopet v kvadratu s hladnim Saturnom. Bo pa Mars prestopil v dvojčke, da bomo več energije usmerili v razmišljanje in komunikacijo.

Ker bo že prejšnji večer Luna prestopila v ribe, bo sobotno jutro obarvano nežno in zasanjano. Tako bo ostalo tudi preko celega dneva, zato se posvetimo neobvezujočim opravilom, sanjarimo, plavajmo, meditirajmo, ustvarjajmo. Počitek nam bo dobro del, v ribah bomo spustili spomine in začutili glas duše.

Tudi nedelja se bo nadaljevala v podobnih energijah, vzemimo si dovolj časa za sebe, brez slabe vesti se prepustimo notranjim navdihom. Luna bo objela nežno Venero, veliko si bosta imeli zaupati, ko se bo že pošteno stemnilo, saj bo tudi sama, tako kot že mnogokrat, naletela na trdo roko Saturna. Naj nam bo lepo, kjerkoli smo in bomo.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naše rojstne karte in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Jasmina Krt, univ.dipl. ekonomistka in astrologinja (Moia.in vir)